​Στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης και συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο.

Στην σύσκεψη, όπως αναλυτικά γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, αποφασίστηκε η παύση του Χάρη Τομπούλογλου από πρόεδρος του δσ του Αγλαϊα Κυριακού και τα μέλη ζήτησαν από τον υπουργό και την οριστική παύση Τομπούλογλου από ισόβιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, όπως προβλέπει το ειδικό καθεστώς για τα ιδρύματα.

«Δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΔΣ ή ο διοικητής να εισπράξει χρήματα για δωρεά. Η δωρεά για να γίνει πρέπει να προηγηθεί η αποδοχή της από το διοικητικό συμβούλιο για να γνωρίζουν όλοι ποιος δίνει τα χρήματα, γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει» δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς Τομπούλογλου, ότι δηλαδή τα 25.000 ευρώ που έλαβε από τον επιχειρηματία προορίζονταν για δωρεά.

Ο κ.Γεωργιάδης χαρακτήρισε το Αγλαϊα Κυριακού ένα από τα "διαμάντια" του ΕΣΥ. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι εργαζομένοι εκεί κάνουν εξαιρετική δουλειά και τόνισε πως "δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θλιβερό περιστατικό με τον κ. Τομπούλογλου να χρεωθεί σε ένα νοσοκομείο που προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο".

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Μαριόγκα Φραγκάκη επισήμανε πως η διαδικασία των δωρεών γίνεται κατ' αρχήν ε��γράφως, αλλά και στην περίπτωση που γίνει προφορικά, αυτό γίνεται δημοσίως και με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου.

Η ίδια χαρακτήρισε ως "κεραυνό εν αιθρία" το περιστατικό με τον Χάρη Τομπούλογλου και ξεκαθάρισε πως το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια και "με τη συμβολή όλων των εξαιρετικών εργαζομένων".