Αίσθηση προκαλεί η συμβολική κίνηση από τρίτεκνες οικογένειες του Αλμυρού, στο Βόλο, που καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, να... υιοθετήσουν τα παιδιά τους Χριστουγεννιάτικα και να αναλάβουν τα έξοδά τους.

Σύμφωνα με το «taxydromos.gr», περίπου 40 αιτήσεις αποδοχής υιοθεσίας εστάλησαν ομαδικώς από το Σύλλογο Τριτέκνων Αλμυρού προς τον Κάρολο Παπούλια, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Με αυτές, οι τρεις εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας καλούνται να υιοθετήσουν 120 παιδιά από τον Αλμυρό!!!!!

Βιώνοντας την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς και την απώλεια επιδομάτων, οι γονείς καλούν τους κυρίους Παπούλια, Σαμαρά και Μεϊμαράκη να γίνουν ανάδοχοι γονείς στα παιδιά τους «μέχρις ότου αποκτήσουμε ως οικογένεια την αναγκαία οικονομική ευχέρεια και η Πολιτεία εν τη πράξει ενσκήψει στα σοβαρότατα προβλήματα των οικογενειών με παιδιά και να είναι κοντά τους και όχι απέναντί τους, μέχρις ότου αποφασίσει η Κυβέρνηση να στηρίξει και όχι να διώκει το υγιές κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας που ήταν και θα είναι η οικογένεια με παιδιά, μέχρις ότου η Κυβέρνηση ασχοληθεί με το μέλλον των Ελλήνων, της Ελλάδος, όπου η υπογεννητικότητα και η γήρανση, μαζί με την πρωτοφανή αφαίμαξη και αυτού του ελαχίστου εισοδήματος που έχει μείνει από τις αλλεπάλληλες επιδρομές στους μισθούς και συντάξεις των οικογενειών με πολλά παιδιά (τρία και άνω), καθώς και με τους πλειστηριασμούς των κατοικιών μας και την φορολόγηση αγροκτημάτων».

Οι αγανακτισμένοι τρίτεκνοι επισημαίνουν στις αιτήσεις τους πως δεν μπορούν να προσδιορίσουν το χρονικό διάστημα της προσωρινής υιοθεσίας των τέκνων τους, τονίζουν ωστόσο πως «Έχουμε σώας τας φρένας, δεν διωκόμεθα και δεν έχουμε καταδικασθεί για κ��νένα ποινικό ή ηθικό αδίκημα», γνωστοποιώντας παράλληλα πως διαθέτουν «όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για να προβούμε στην υιοθεσία, που με πόνο ψυχής παρακαλούμε να αποδεχθείτε το αίτημά μας».