​Δεν είναι η πρώτη φορά που διαγράφεται από τη ΝΔ ο Χάρης Τομπούλογλου!!!!!!!!!!!

Εκτός κόμματος και φυσικά εκτός ψηφοδελτίων βρέθηκε και λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2000. Είχε προηγηθεί σειρά δημοσιευμάτων στον Τύπο, με αποκαλύψεις σχετικά με πολιτικό που πρωταγωνιστούσε σε βίντεο, στο οποίο φαινόταν να επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις, αλλά και σε ένα δεύτερο που εμφανιζόταν να αποκαλύπτει σε 4 νεαρούς, σεξουαλικές ιδιαιτερότητες άλλων πολιτικών. Ο Χάρης Τομπούλογλου αναγκάστηκε τότε να παραιτηθεί από υποψήφιος βουλευτής με ένα πύρινο άρθρο υπερασπιζόμενος τις ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου και η ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή τον διέγραψε. Επέστρεψε λίγα χρόνια αργότερα στο κόμμα. Διεκδίκησε μάλιστα και τη δημαρχία της Νέας Χαλκηδόνας, όπου παλαιότερα έβγαινε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, χωρίς όμως επιτυχία.

Μάλιστα ήδη είχε ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές και είχε ανακοινώσει ήδη τους πρώτους υποψήφιους συμβούλους του, με τους οποίους πήγαιναν μαζί σε καφετέριες και ταβέρνες.

Ο Χάρης Τομπούλογλου ξεκίνησε την ενασχόληση του με την πολιτική από την ΟΝΝΕΔ, όπου και διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Μάλιστα τότε είχε προκαλέσει ξανά θόρυβο, καθώς είχε καλέσει στην τοπική της ΟΝΝΕΔ στο Βύρωνα, ως ομιλητή, τον πατριάρχη του εθνικισμού Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000), αλλά δεν εξελ��γη.