Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια έγινε η επιχείρηση για τη σύλληψη του διοικητή του «Παίδων Αγλαΐας Κυριακού» Χάρη Τομπούλογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές μετά από εντολή του κ.Δένδια παρακολουθούσαν εδώ και επτά ημέρες τον διοικητή του νοσοκομείου.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας βιντεοσκοπήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου να λαμβάνει 25.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους και στα αρχεία του και αναμένουν αποτελέσματα.

Πως φτάσαμε στην σύλληψη;

Όπως αναλυτικά γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, όλα ξεκίνησαν μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό για την διαφημιστική προβολή έργου χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ και αφορούσε την παιδική παχυσαρκία. Τον διαγωνισμό κέρδισε με προσφορά 168.000 ευρώ η συγκεκριμένη εταιρία που προχώρησε στην εκτέλεσή του. Αιφνιδιαστικά, ο διοικητής του Παίδων και παλιό στέλεχος της Ν.Δ., άρχισε σύμφωνα με τον δικηγόρο της εταιρίας Αγη Τάτση, «να θέτει προκόμματα με δικαιολογίες πώς δεν εκτελούνταν σωστά το έργο και να απειλεί πώς θα την κηρύξει έκπτωτη».

Σύμφωνα με τον ίδιο με τη μεσολάβηση τρίτου προσώπου ζητήθηκε από τον κ.Τομπούλογλου σε αλλεπάλληλες συναντήσεις να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και τότε, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα φέρεται να είπε «τόσα λεφτά κυκλοφορούν γύρω μας, για μας δεν έχει;»

Ακολούθησε άμεση ενημέρωση στο υψηλότερο επίπεδο της κυβέρνησης και ο αρμόδιος υπουργός ανέθεσε την υπόθεση στο τμήμα εκβιαστών. Ξεκίνησε άμεση παρακολούθηση ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαπραγμάτευση καθώς ο διοικητής φέρεται να ζητούσε 30.000 ευρώ , δηλαδή σχεδόν το 20% του ποσού.

Το ραντεβού κλείστηκε το ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας, όπου λίγο αργότερα συνελήφθη .

Ο κ. Τομπούλογλου αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα ανήμερα Χριστουγέννων.

Το αδίκημα που βαρύνει τον διοικητή είναι πλημμέλημα αφού το χρηματικό ποσό που φέρεται να απαίτησε είναι 25.000 ευρώ, κάτω από το όριο δηλαδή που απαιτεί ο νόμος για να είναι κακούργημα.