«Οι μόνες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είναι αυτές προς το μεγάλο κεφάλαιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, που θα συνοδεύεται από μόνιμα επ��δυνα αντιλαϊκά μέτρα», δήλωσε ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

«Αυτός είναι ο βασικός στόχος της σημερινής, αλλά και κάθε κυβέρνησης που κινείται εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης» είπε ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλία», ερωτηθείς για όσα διαμηνύει η κυβέρνηση πως το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης και πως δεν πρόκειται να επιβληθούν άλλα επώδυνα μέτρα.

Αναφορικά με τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΚΕ, είπε πως η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ προϋποθέτει εμπιστοσύνη στο εργατικό λαϊκό κίνημα που πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, γιατί τότε θα μπορεί να εμποδίσει, να καθυστερήσει, «ακόμα και να επιβάλει επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και θα μπορεί να ανοίξει το δρόμο, όχι μόνο της εξόδου από την κρίση, αλλά συνολικά για τη λαϊκή ευημερία».