Υψηλά ανέβασε τους τόνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, σηκώνοντας το γάντι που του πέταξαν 7 μέλη της ΚΠΕ με επιστολή αμφισβήτησής του.

«Από τότε που έγινα πρόεδρος ποτέ δεν μπορέσαμε να εφαρμόσουμε ακέραια μια συλλογική μας απόφαση. Καμία απόφαση!» δήλωσε ενοχλημένος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «χάριζε» το πλαίσιο λύσης στη ΝΔ και διεκδικούσε το μικρό, «την προσθήκη»: «Εμείς τα κάναμε όλα και τα χαρίζαμε μετά με ευκολία»!

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι το ίδ��ο το ΠΑΣΟΚ τροφοδοτεί συζητήσεις για την αντοχή της κυβέρνησης εξαιτίας του, την ώρα μάλιστα που «ο Βύρων Πολύδωρας καταψηφίζει». «Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα. Δείχ��ουμε εικόνα εσωστρέφειας και διαφοροποίησης χωρίς λόγο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος, στη συνέχεια, επιτέθηκε στην τρόικα: «Τις τελευταίες εβδομάδες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διενεργεί έρευνα για το υβρίδιο της τρόικας που δεν προβλέπεται από τις συνθήκες και χαίρομαι γιατί έστω και αργά αντιλαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα επιχειρήματά μας για το πως έπρεπε να είναι η λύση». Παράλληλα, υπερασπίστηκε τόσο τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο πρώτο Μνημόνιο, όσο και τις ενέργειες της τρικομματικής κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου αλλά και των εκλογών του Ιουνίου του 2012.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το δημοσιονομικό κενό του 2014 θα καλυφθεί χωρίς νέα μέτρα, ενώ αναφέρθηκε και στην Κίνηση των 58 υποστηρίζοντας ότι δεν είναι πρόταση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «εκτσογλανισμό» (!) της κοινωνίας από την Κουμουνδούρου και πρόσθεσε: «Σηκώσαμε μόνοι μας το βάρος της κρίσης. Όσοι νομίζουν ότι θα επιστρέψουμε στην εποχή της κακοδαιμονίας κάνουν μεγάλο λάθος».