Πρώτη ανάρτηση: 21/12/2013 23:17​

Τις βασικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, με επιστολή τους στον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το ΠΑΣΟΚ διολίσθησε σταδιακά σε ιδεολογικό επίπεδο και εφαρμόζει χαλαρές πολιτικές διαδικασίες, ενώ αναφέρεται ότι υπάρχουν και προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του Κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία του Κινήματος, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση που προέρχεται από την τρόϊκα και είναι η απόλυτη εφαρμογή, του νεοφιλελεύθερου μοντέλου,στην Ελλάδα.

Στην ηγεσία καταλογίζεται ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική.

Επίσης η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και σ��ον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλαίσιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ, τα οποία ,όπως αναφέρουν, φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν, στην αυριανή συνεδρίαση:

  • Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.
  • Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.
  • Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων» της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
  • Την επιστολή υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργ��ου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.