Πρώτη δημοσίευση: 13:30

Τα πλήρη πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά καταθέτει σήμερα στην Εισαγγελέα διαφθοράς κα Ράικου η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

newego_LARGE_t_1101_54115787.jpg

«Η Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, με την επικουρία της ΔΗΜΑΡ, μπορεί να απέτρεψε την κοινοβουλευτική διερεύνηση, ουδείς όμως δικαιούται να εμποδίζει την εισαγγελική- δικαστική διερεύνηση σκανδάλων ολκής, που έχουν κοστίσει δισεκατομμύρια στον Ελληνικό Λαό, χωρίς κανένα όφελος, με υποβρύχια να σαπίζουν, να γέρνουν ή να μην έχουν κ��ν κατασκευασθεί, με εταιρίες-φαντάσματα να καρπώνονται τις μετοχές των ναυπηγείων και με τους υπευθύνους να σφυρίζουν αδιάφορα, εξακολουθώντας να καταβάλλουν χρήματα σε εταιρίες-διαφθορείς» τονίζεται στο δελτίο τύπου της Κουμουνδούρου.

«Το πάρτι εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων από τη μία, σε ευθεία αντιπαραβολή με το κλείσιμο των Ναυπηγείων, το δράμα των απλήρωτων επί μήνες εργαζομένων, την παραγωγή και συντήρηση μιας επικίνδυνης και επισφαλούς κατάστασης στα ανασφάλιστα πια ναυπηγεία, αλλά και η τραγωδία με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός, που πληρώνει, μεταξύ άλλων, ως «δημόσιο χρέος» αυτές τις σκανδαλώδεις συμβάσεις, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να γυρνάει την πλάτη, να κοιτάει από την άλλη πλευρά ή να κλείνει το μάτι σε πρόσωπα και συμφέροντα που, αν μη τι άλλο, πρέπει και να ελεγχθούν και να λογοδοτήσουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αιχμηρό σχόλιο ΠΑΣΟΚ κατά της Κωνσταντοπούλου

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της Κωνσταντοπούλου.

«Ευχαριστούμε την κ. Κωνσταντοπούλου που μετά το κοινοβουλευτικό φιάσκο του κ. Τσίπρα στη συζήτηση της περασμένης Τετάρτης στη Βουλή παίρνει τώρα μόνη της την πρωτοβουλία να ζητήσει από την Εισαγγελία τη διερεύνηση των καταγγελιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με διάφορα συμφέροντα που βρήκαν πολιτική έκφραση μέσω των όσων είπε και έκρινε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση των Ναυπηγείων», επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωσή του το Κίνημα για να καταλήξει:

«Χαιρετίζουμε την επάνοδο της κ. Κωνσταντοπούλου στα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα μετά την αποχή της από την ψηφοφορία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής».