Πρώτη ανάρτηση 20.00


Αντί για την Ευελπίδων, στην Κουάλα Λουμπούρ βρέθηκε τελικά ο Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του ως γνωστόν, σήμερα στο δικαστήριο, με το κατηγορητήριο εις βάρος του να συμπεριλαμβάνει δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ψευ��ή βεβαίωση και πλαστογραφία, πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις του… δικού του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αυτό που δεν ήταν αρχικά γνωστό ήταν ότι ο Μιχάλης Λιάπης πέταξε – στην κυριολεξία – για πιο… θερμούς μέσα στον ελληνικό χειμώνα προορισμούς και συγκεκριμένα για το Κατάρ,αρχικά, απ΄ όπου επρόκειτο στη συνέχεια να μεταβεί στη Μαλαισία.

Οι περισσότεροι είχαν πιστέψει ότι ο πρώην υπουργός δεν προσήλθε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, αξιοποιώντας τη σχετική δυνατότητα που του δίνει ο Νόμος, προκειμένου να μην έρθει εκ νέου σε δύσκολη κατάσταση ενώπιον των δημοσιογράφων.

Όπως αποδεικνύεται, τουλάχιστον ο Μ. Λιάπης είπε την αλήθεια στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι επρόκειτο να πάει ταξίδι. Η οποία μάλλον ήταν και η μοναδική αλήθεια, καθώς για τα υπόλοιπα, είναι πασιφανές ότ�� αποτελούν δικαιολογίες. Σίγουρο είναι ακόμα ότι ο πρώην υπουργός «δεν θα κάτσει να σκάσει» χρονιάρες μέρες, παρά μόνο από τις υψηλές θερμοκρασίες, στους εξωτικούς προορισμούς στους οποίους θα ταξιδέψει…

Όσο κόστιζαν σχεδόν τα τέλη και ο φόρος πολυτελείας κοστίζουν μόνο τα εισιτήρια για τη Μαλαισία!

To αξιοπερίεργο πάντως είναι ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κ. Μαστραντωνάκη για το δελτίο ειδήσεων του Σταρ, ��όνο τα εισιτήρια για την Κουάλα Λουμπούρ μπορούν να κοστίσουν έως 3.500 ευρώ, με την φθηνότερη δυνατή τιμή να ξεκινά από τα 1.500 ευρώ. Δηλαδή, εάν συνυπολογισθούν τα έξοδα διαμονής και διατροφής, το συνολικό ποσό για το ταξίδι ξεπερνά (ίσως και κατά πολύ) το κόστος για τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελείας που θα πλήρωνε ο πρώην υπουργός και που για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανέρχεται στα 4.000 ευρώ! Αλλά επειδή ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι είναι και ο ίδιος «θύμα της κρίσης», είναι προφανές ότι «η φτώχεια θέλει καλοπέραση…».