Πολιτικό σεισμό αναμένεται να προκαλέσει η μαραθώνια απολογία του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα ο οποίος για τρίτη ημέρα ομολογεί ενώπιων των ανακριτών διαφθοράς ότι έπαιρνε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο 1996-2002.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτών κ. Μαλλής και Σταυρόπουλος για το αν γνωρίζει περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων φέρεται να απάντησε πως έπαιρναν μίζες όλοι, από τον υπουργό μέχρι τα μέλη των επιτροπών: «Δεν διαθέτει στοιχεία για αυτό αλλά θεωρώ απίθανο εφόσον πληρωνόμουν εγώ να μην πληρώνονταν οι από πάνω και οι από κάτω. Υπουργός, διευθυντής εξοπλισμών, μέλη επιτροπών αξιολόγησης που πρότειναν και το εξοπλιστικό».
Να σημειωθεί ότι σχεδόν στο σύνολο της θητείας του ο κ. Κάντας το εξήντλησε με υπουργό τον Ακη Τσοχοτζόπουλο και διευθυντή εξοπλισμών τον Γιάννη Σμπώκο. Με τον Γιάννο Παπαντωνίου συνυπήρξε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για περίπου 3 μήνες αλλά όπως είπε δεν υπέγραψε καμία σύμβαση εκείνη την περίοδο γιατί τον είχε «παγώσει» ο υπουργός.
Νέα ονόματα
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κάντας σήμερα αναφέρθη��ε σε τρεις επιπλέον αντιπροσώπους εταιρειών που πουλούσαν εξοπλιστικά οι οποίοι του έδωσαν μαύρο χρήμα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό που έχει κατονομάσει στους οκτώ.
Αναφέρθηκε δε σε τρία νέα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία χρηματίστηκε φτάνοντας το συνολικό αριθμό στα δέκα.
Εκτιμήσεις δικαστικών κύκλων αναφέρουν ότι τα ονόματα που έδωσε φωτογραφίζουν πολύ γνωστούς έλληνες επιχειρηματίες που ασχολούνται με εξοπλιστικά προγράμματα αλλά απαιτείται διασταύρωση, άνοιγμα λογαριασμών και μεγάλη προσοχή στα λεγόμενά του καθώς «ο άνθρωπος είναι κατηγορούμενος, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αυτά που λέει όμως πρέπει να διασταυρωθούν απολύτως».