Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), η οποία ξεκίνησε με την ένσταση αντισυνταγματικότητας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επειδή όπως υποστήριξε ο εισηγητής Νότης Μαριάς, θίγεται ο πυρήνας της περιουσίας που οδηγείται σε δήμευση.

Οι εισηγητές της ΝΔ, Φεβρωνία Πατριανάκου, και του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ανέφεραν από την πλευρά τους ότι ψηφίζουν το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ επί της αρχής, καθώς υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο νόμου.

Κριτική στο νομοσχέδιο, εκτός από τους ΑΝΕΛ, άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μέρος της πολιτικής φτωχοποίησης του πληθυσμού, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γελαλής.

Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος είπε ότι από το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» περάσαμε στο τρίπτυχο «πείνα, κρύο και σκοτάδι».

Ο ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κοινωνική νομιμοποίηση του νομοσχεδίου και αποδείχθηκε από τη διαδικασία ακρόασης των φορέων που δεν βρέθηκε ένας να επιδοκιμάσει τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία».

«Αντιλαϊκό, που αποτελεί μέρος της συνολικότερης πολιτικής που εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα» χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ο ειδικός ��γορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε και «κούρεμα» δανείων για τη λαϊκή κατοικία.