«Πλαφόν» στα εισοδήματα βουλευτών του φέρεται διατεθειμένος να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναταραχή που προκάλεσε στο εσωτερικό του το ζήτημα των υψηλών -ειδικά σε περίοδο κρίσης- εισοδημάτων ορισμένων εξ αυτών από διάφορες πηγές (όπως το «εφάπαξ» 800.000 ευρώ του κ. Τσουκαλά από ασφαλιστικό πρόγραμμα της τράπεζας στην οποία εργαζόταν κατά τη δήλώση «πόθεν έσχες» του ιδίου) όπως και των επενδύσεών του κ. Σταθάκη και του κ. Τσακαλώτου. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτσης, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι υπάρχει η σ��έψη «αυτοί που έχουν μεγαλύτερες περιουσίες ή αυξημένη οικονομική δυνατότητα, να κληθούν να έχουν και μεγαλύτερη εισφορά στους μηχανισμούς αλληλεγγύης».

Εάν γίνει πράξη τελικά η συγκεκριμένη πρόταση, οι βουλευτές που έχουν υψηλά εισοδήματα θα κληθούν να συνεισφέρουν οικονομικά σε κοινωνικές δομές, δράσεις αλληλεγγύης και κομματικές δράσεις.

Σήμερα πάντως συνεχίσθηκε η εσωκομματική αναταραχή για το ίδιο ζήτημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεχίσθηκαν και οι βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από βουλευτές άλλων κομμάτων.

Ιδιαίτερα επικριτικός για τους βουλευτές όλων των κομμάτων (αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν «σκανδαλώδη» ποσά ήταν ο βουλευτής του κόμματος Π.Τατσόπουλος.

«Δεν έχει τεθεί θέμα παράνομης απόκτησης και δεν αποκρύφτηκαν. Το κακό είναι η εισοδηματική διαφορά» ανέφερε ο βουλευτής επίσης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας. «Δεν έχω επενδύσεις σε καμία εταιρεία, επενδύσεις σε αμοιβαία έχω» υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης. Ο ίδιος όμως, όπως και ο κ. Τσακαλώτος, γίνονται στόχος κριτικής όχι μόνο για τα εισοδήματά τους, αλλά και λόγω της επένδυσης στην εταιρεία Μπλακ Ροκ, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 19% της εταιρείας «Ελντοράντο», της εταιρείας εξόρυξης χρυσ��ύ στη Χαλκιδική (στην οποία όμως είναι κάθετα αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ!).

«Δεν μπορεί να επενδύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Μπλακ Ροκ και την ίδια ώρα να την υβρίζουν» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ κ. Σ. Βούλτεψη. «Αν εγώ είχα επενδύσει στη Μπλακ Ροκ που είναι στις Σκουριές δεν θα υπήρχε το γραφείο μου ούτε εγώ. Κοροϊδεύουν τον κόσμο» υποστήριξε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ κ. Δριβελέγκας.

Όσον αφορά τον κ. Τσουκαλά, τίθεται στο στόχαστρο της κριτικής όχι μόνο για το υψηλό ποσό του «εφάπαξ», αλλά και επειδή η τράπεζα στην οποία δούλευε αρχικά, η ABN-AMRO, εξαγοράσθηκε από τον κ. Π. Ψωμιάδη της ASPIS BANK ( ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή μαζί με την κόρη, τον γιο του και τη σύζυγό του) , του οποίου η ασφαλιστική εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πολιτικό ζήτημα για κανένα από τα στελέχη του, ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης είναι οι αρχικές των βουλευτών που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά και άρα δεν υπάρχει ζήτημα πλουτισμού τους από την πολιτική τους δραστηριότητα.