Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης ότι το 2011 ο Γιάννης Μπουτάρης ξόδεψε 1,7 εκ. ευρώ για δημόσιες σχέσεις!

Σύμφωνα με τον ισολογισμό, τα έξοδα λειτουργίας δημοσίων σχέσεων για το 2011 ανήλθαν σε 1.733.821,07 ευρώ! Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, «πρόκειται για ποσό που καλύπτει έξοδα αθλητικών δραστηριοτήτων και οργάνωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων, δαπάνες λειτουργίας των συσσιτίων, έξοδα αδελφοποιήσεων, δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δαπάνες για συμμετοχές σε συνέδρια, συναντήσεις και διαλέξεις στο εσωτερικό κλπ».

Ωστόσο, 1,7 εκ. ευρώ μόνο γ��α δημόσιες σχέσεις δεν είναι και λίγο. Αντιστοιχεί σε περίπου 5.000 ευρώ την ημέρα…

Μάλιστα, ο οικονομολόγος και πολιτευτής της ΝΔ, Δημήτρης Πανοζάχος κατήγγειλε ότι στο ποσό αυτό ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των 55 υπαλλήλων που απασχολούνται στις δημόσιες σχέσεις!

«Μπορεί κανείς να δηλώνει ευτυχής στο δήμο Θεσσαλονίκης όταν ξοδεύει περίπου 5 χιλιάδες ευρώ ημερησίως για δημόσιες σχέσεις; Όταν το ημερήσιο κόστος προβολής του δήμου ανέρχεται κοντά στο ετήσιο καθαρό εισόδημα ενός νεοπροσλαμβανόμενου νέου; Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των 55 υπαλλήλων που κατά δήλωση του δημάρχου απασχολεί στις δημόσιες σχέσεις, ούτε βέβαια το κόστος λειτουργίας της ΔΕΠΘΕ που δραστηριοποιείται στον χώρο της "επικοινωνίας"» τόνισε ο κ. Πανοζάχος, ο οποίος απηύθυνε ερώτηση στον κ. Μπουτάρη πως εξηγεί το γεγονός «ότι ο Δήμος Πειραιά για το έτος 2011 έχει ξοδέψει μόνο 77.750,09€ ή ο δήμος Λάρισας που διέθεσε μόνο το ποσό των 64.259,97€».