Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ο οποίος στις… 43 σελίδες από τις οποίες αποτελείται εξαπολύει επίθεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη» σε βάρος των στελεχών της Χρυσής Αυγής που ασκήθηκε κατόπιν επιθυμίας ξένων, αμερικανικών και ευρωπαϊκών, λόμπι, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί τόσο η συγκυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα»!

Ο Γ. Λαγός αναφέρει ότι στόχος του κόμματός του είναι η ανατροπή του «διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» μέσω των εκλογών και υποστηρίζει ότι η δίωξη που του ασκήθηκε είναι απόρροια του φόβου του πολιτικού συστήματος για τη�� άνοδο του εθνικισμού, ενώ επικαλείται και δημοσιεύματα για «κρυφές μετρήσεις» που δίνουν στο κόμμα του 17%.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζει «υποκριτές» του πολιτικούς «κατηγόρους» της Χρυσής Αυγής, ενώ κάνει ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, τους οποίους κατηγορεί ότι έχουν «συμπράξει μια ανίερη συμμαχία συμφερόντων».

Επίθεση εξαπολύει και σε συνδικαλιστή του ΚΚΕ για το ζήτημα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, ενώ υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή κλήθηκε να δημιουργήσει σωματείο προκειμένου οι Έλληνες ναυτεργάτε�� να τύχουν «δικαιότερης και ομαλότερης» αντιμετώπισης από τους εφοπλιστές και τους εργολάβους.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι υπάρχει «χειραγώγηση» της Δικαιοσύνης από την πολιτική εξουσία, ότι ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δολοφονία Φύσσα και ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση.

Μεταξύ των άλλων λόγων που επικαλείται για την άρση της προσωρινής του κράτησης αναφέρεται στην άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.