Σε νέες διευκρινήσεις θα χρειαστεί να προβεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, ο οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση με το 1 εκ. ευρώ που έλαβε στο πλαίσιο συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού προγράμματος.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως το ποσό είναι μεγάλο γιατί πρόκειται για «ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο είχε ενεργοποιήσει η ίδια Ολλανδική τράπεζα» ABN-AMO στην όποια ο ίδιος εργαζόταν για 35 χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά «αλλά» στην υπόθεση…

Σε έρευνα που έκανε στο star.gr, διαπίστωσε ότι η ABN-AMRO έχει φύγει από την Ελλάδα από το 2002, όταν και το ελληνικό της τμήμα πουλήθηκε στην Aspis Bank του Παύλου Ψωμιάδη. Φυσικά, όλα τα ασφαλιστικά-επενδυτικά προγράμματα της ολλανδικής τράπεζας στην Ελλάδα πέρασαν στην Aspis Bank, όπως και οι εργαζόμενοι...

Οκτώ χρόνια αργότερα, η Aspis Bank καταρρέει και το Δημόσιο μέσω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δίνει το 2010 «ένεση» 30 εκ. ευρώ αποκτώντας το 32,9% των μετοχών της Τράπεζας που παρέσυρε στο κενό περίπου 200.000 ελληνικές οικογένειες.

Έναν χρόνο αργότερα, η Aspis Bank, η οποία έχει μετονομαστεί σε T- Bank, θα απορροφηθεί πλήρως από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο κ. Τσουκαλάς, σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβε την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010. Όταν δηλαδή το Ταχυδρομικό Ταμιευτηρίου είχε ήδ�� «μπει» στην Aspis Bank προκειμένου να την σώσει. Οπότε το 1 εκ. ευρώ λογικά θα προήλθε είτε από την χρεοκοπημένη Aspis που δεν είχε ούτε ευρώ να μοιράσει στους χιλιάδες ασφαλισμένους είτε από το Δημόσιο μέσω ΤΤ…

Τσουκαλάς: "Βρήκαν παπά να θάψουν πέντε-έξι"

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ.Τσουκαλά, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για το ποσό που εισέπραξε -ανήλθε στα 830.000 ευρώ- δίνοντας στη δημοσιότητα το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Πιο συγκεκριμένα η δήλωση του βουλευτή έχει ως εξής:

ίνεται απέλπιδα προσπάθεια να συνδεθεί η αποζημίωσή μου από την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία με Δημόσιο Χρήμα. Δηλώνω ρητώς ότι εργαζόμουν μέχρι τον Γενάρη του 2010 στην ολλανδική τράπεζα ABN-AMRO, η οποία τότε εξαγοράστηκε από την Royal Bank of Scotland, από όπου και εγώ συνταξιοδοτήθηκα το Δεκέμβρη του 2010, όπως προκύπτει και από τα συνημμένα στη δήλωση «πόθεν έσχες» έγγραφα, τα οποία ηθελημένα αποκρύπτετε:

1. Την από 5-1-2011 αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μου λόγω συνταξιοδότησης από την εταιρεία «THE ROYAL BANK OF SCOTLAND N.V.», από την οποία προκύπτει ότι τελευταίος μου εργοδότης ήταν η ιδιωτική αλλοδαπή τραπεζική εταιρεία και ότι η σχέση εργασίας μου έληξε την 31η/12/2010.

2. Την από 21-12-2010 Δήλωση Εργοδότη (RBS), από την οποία προκύπτει ότι η σχέση εργασίας μου έληξε την 31η/12/2010.

3. Την υπ’ αριθ. 41/2011 Απόδειξη καταβολής αποζημίωσης από την «GENERALI HELLAS Ανώνυμος Ασφαλιστική Εταιρεία», από την οποία προκύπτει ότι έλαβα το αναγραφόμενο ποσό, που προέρχεται από την καταβολή εισφορών, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. DA/504.150 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ της εταιρείας «THE ROYAL BANK OF SCOTLAND N.V.»

4. Το υπ’ αριθ. 1699/9-3-2010 Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, Τεύχος Ανώνυμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης, στο οποίο δημοσιεύτηκε η εξαγορά της ABN-AMRO από την RBS.

5. Το ομαδικό ασφαλιστήριο Συμβόλαιο της ABN-AMRO BANK, από το οποίο προκύπτει ότι το έθεσε σε ισχύ η ίδια η τράπεζα προς όφελος των υπάλληλων της, ο μαθηματικός τύπος βάσει του οποίου υπολογίζεται η αποζημίωση, καθώς και η δυνατότητα αντί της ετήσια σύνταξης να ληφθεί ως εφάπαξ ποσό.
Πέρα από την πολιτική επιχειρείται και η βιολογική μου εξόντωση. Τους καθιστώ υπεύθυνους για ό,τι συμβεί σε εμένα και την οικογ��νειά μου"
Ο κ.Τσουκαλάς προειδοποιεί πως πό εδώ και στο εξής όποιος διαρρέει και ανακυκλώνει ψεύδη σχετικά με το όνομά μου και την οικογένειά μου, θα αντιμετωπισθεί ως κοινός συκοφάντης"

generali.pdfgenerali.pdf

ασφαλιστηριο.pdfασφαλιστηριο.pdf