Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα ο Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη, να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, με ανασφάλιστο όχημα και πλαστές πινακίδες.

Ο πρώην υπουργός, θα οδηγηθεί στο Β΄Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο προκειμένου να δικαστεί, καθώς ο εισαγγελέας του έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, όταν ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη από τους αστυνομικούς, «δικαιολόγησε» την πράξη του, λέγοντας πως είχε καταθέσει τις πινακίδες του οχήματος του για οικονομικούς λόγους, και πως απλά το κυκλοφόρησε για λίγο, αποκλειστικά και μόνο για να φορτίσει τη μπαταρία του.

Φυσικά οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν από τα όσα τους είπε, και έτσι ο πρώην υπουργός είναι πλέον αντιμέτωπος με το νόμο. (Διαβάστε εδώ τους απίστευτους διαλόγους του, με τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν).

  • ΕΞΑΛΛΟΣ ΜΕ ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΠΗ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, η κυβέρνηση κράτησε αποστάσεις από τον πρώην υπουργό, με τον Αντώνη Σαμαρά να μην κρύβει την οργή του για την απίστευτη παρανομία του Μιχάλη Λιάπη.

Γι΄αυτό και ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, να ετοιμάσει νόμο, ο οποίος θα στερεί σε νυν και πρώην βουλευτές τα «χρυσά προνόμια» όταν αυτοί παρανομούν.

Συγκεκριμένα, όσοι βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μ��ίζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ.