«Δεν είναι κακό να γίνει κάποιος τεχνίτης ή τεχνικός, επαγγελματίας και δεξιοτέχνης», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ύστερα από τη σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τον θεσμό της μαθητείας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας και άλλα πέντε υπουργεία προχωρούν με διυπουργικές συσκέψεις στις ρυθμίσεις εφαρμογής του θεσμού.

Χαρακτήρισε μάλιστα τον συγκεκριμένο θεσμό και την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σαν τον «θεμέλιο λίθο» για την οικοδόμηση της «μεταμνημονιακής» Ελλάδας.

«Με την καθιέρωση της μαθητείας σε όλους τους μαθητές των ΕΠΑΛ εξασφαλίζεται απόλυτα η σύνδεση επαγγελματικής εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας που αποτελούσε για τη χώρα μας ζητούμενο δεκαετιών» δήλωσε επίσης ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος κάλεσε την κοινωνία να αγκαλιάσει την προσπάθεια.

«Τα παιδιά μας δεν πρέπει να συλλέγουν βαθμούς χωρίς αντίκρισμα, αλλά αντίθετα γνώσεις και δεξιότητες, για να αριστεύσουν αύριο ως άνθρωποι και ως πολίτες» ανέφερε επίσης ο κ. Αρβανιτόπουλος.