Απίστευτοι ήταν οι διάλογοι που ακολούθησαν την ακινητοποίηση του τζιπ με τα φιμέ τζάμια που οδηγούσε ο Μιχάλης Λιάπης χθες το πρωί στη Λούτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί είδαν το τζιπ με τα φιμέ τζάμια, να διασχίζει με ταχύτητα μια διασταύρωση αγνοώντας το ΣΤΟΠ. Οι μηχανές της αστυνομίας ακολούθησαν αμέσως το αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν λίγο παρακάτω.

Ο τροχονομικός έλεγχος ωστόσο, τελικά έβγαλε λαβράκι.

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: «Άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, παρακαλώ.»

Λιάπης: «Ξέρετε, αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο δεν έχει άδ��ια κυκλοφορίας ούτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Δυστυχώς έχω ξεχάσει να πάρω μαζί μου και το δίπλωμα οδήγησης!»

Αστυν. ΔΙΑΣ: «Τότε δώστε μας τουλάχιστον την αστυνομική σας ταυτότητα.»

Λιάπης: «Δυστυχώς, ούτε ταυτότητα έχω μαζί μου αυτή τη στιγμή! Έκανα απερισκεψία το ξέρω. Μόλις πριν από λίγη ώρα πήρα το αυτοκίνητο μου από την αποθήκη του σπιτιού μου στο Πόρτο Ράφτη. Το είχα σε ακινησία και επειδή θα φύγω ταξίδι στην Ασία, σκέφτηκα να κάνω μια σύντομη βόλτα για να φορτίσω την μπαταρία. Έκανα λάθος το ξέρω. Ονομάζομαι Μιχάλης Λιάπης, είμαι πρώην υπουργός.»

Αστυν. ΔΙΑΣ: «Κύριε Λιάπη, θα πρέπει να σας μεταφέρουμε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. θα ειδοποιήσουμε και την τροχαία γιατί υπάρχουν σημαντικές παραβάσεις. Όχι μόνο τα έγγραφα που δεν έχετε αλλά είναι και τα φιμέ τζάμια που απαγορεύονται και κάποια άλλα…»

Ο πρώην υπουργός μεταφορών συνέχισε ωστόσο να εκπλήσσει με την συμπεριφορά του και στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής, όπου οδηγήθηκε.

Τροχονόμος: «Κύριε Λιάπη, λέτε ότι έχετε καταθέσει τις πινακίδες και την ίδια ώρα έχετε πινακίδες στο αυτοκίνητο;»

Λιάπης: «Τις έχω καταθέσει για φορολογικούς λόγους. Δεν είναι ότι δεν έχω να φάω. Δεν κάνω τον φτωχό αλλά συνταξιούχος είμαι...»

Τροχονόμος: «Αυτές οι πινακίδες όμως είναι πλαστές, και μάλιστα απ' ότι διαπιστώνουμε είναι φτιαγμένες από επαγγελματία παραχαράκτη! Έχει ακόμη και το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω. Μόνο το ιριδίζον Εθνόσημο δεν μπόρεσε να φτιάξει!»

Λιάπης: «Δεν κυκλοφόρησα καμία άλλη φορά με πλαστές πινακίδες! Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα. Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες του αυτοκινήτου. Έκανα μεγάλο λάθος».

Οι παλιές συνήθειες ωστόσο, όπως τότε που ήταν υπουργός δεν ξεχνιούνται εύκολα. Πριν τον εισαγγελέα, ο Μιχάλης Λιάπης, θέλησε να κάνει δηλώσεις, έστω και μέσα από το περιπολικό!

Όσο για τις παραβάσεις ο Μιχάλης Λιάπης καλείται τώρα να πληρώσει:

700 ευρώ για παραβίαση του ΣΤΟΠ συν την αφαίρεση 9 πόντων

500 ευρώ για το ανασφάλιστο όχημα

80 ευρώ για τα Φιμέ τζάμια

80 ευρώ γ��α τον Κοτσαδόρο

και 20 ευρώ γιατί δεν είχε επάνω του το δίπλωμα

Σύνολο: 1380 ευρώ

Χώρια βέβαια την προβλεπόμενη ποινή από τη στέρηση της άδειας κυκλοφορίας που φτάνει τους έξι μήνες φυλάκιση και τα τρία χιλιάρικα πρόστιμο συν τη μήνυση για την πλαστή πινακίδα και την πλαστογραφία.

Η σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη, εκτός ότι έδωσε τροφή στους γελοιογράφους όπως αυτό το σκίτσο του Χατζόπουλου στα ΝΕΑ, πυροδότησε και τα σόσιαλ μίντια.

Στο twitter δημιουργήθηκε ακόμη και κίνημα με την ονομασία φρι λιάπις, και χιουμοριστικά σχόλια, όπωσ και στο facebook.