Εξελίξεις φαίνεται ότι δημιουργεί η ενέργεια του Μιχάλη Λιάπη καθώς -με αφορμή το περιστατικό- ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να ετοιμάσει νόμο, ο οποίος θα στερεί σε νυν και πρώην βουλευτές τα «χρυσά προνόμια» όταν αυτοί παρανομούν.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Μεταφορών με τον νυν και πρώην γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και Μανώλη Κεφαλογιάννη να κάνουν αντίστοιχα λόγο για «χείριστη εντύπωση» και να υποστηρίζουν ότι δεν είναι πλέον στέλεχος της ΝΔ.