Με βαριές κουβέντες μεταξύ του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες τους στη Βουλή, επί της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Προηγουμένως, με δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στα όσα ισχυρίσθηκε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στην πρωτολογία του. «Υπερασπισθήκατε το νόμο του 2010, είστε υπερήφανος για αυτό; Είστε υπερήφανος που τα 4 υποβρύχια είναι μισοτελειωμένα αλλά δεν παραδίδονται στο Πολεμικό Ναυτικό, που 1000 εργαζόμενοι δεν θα κάνουν Χριστούγεννα και που μας εγκαλούν και από πάνω στο εξωτερικό;» ρώτησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρώην υπουργό Άμυνας. Έκανε ακόμη λόγο για «αήθη υπονοούμενα» του κ. Βενιζέλου για εξυπηρέτηση συμφερόντων από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως «αήθη» χαρακτήρισε και τα υπονοούμενα για απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος είναι σήμερα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό όμως που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Βενιζέλου ήταν το ερώτημα-συμπέρασμα Τσίπρα προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ή ότι ήταν αφελής στο «κόλπο γκρόσο» (της εξαγοράς των ναυπηγείων από εταιρεία –«μαϊμού» της ίδιας ιδιοκτήτριας εταιρείας όπως υποστήριξε προκειμένου να γλιτώσει και από τα αντισταθμιστικά οφέλη) ή ότι είναι και ο ίδιος στο κόλπο! Σε έντονο τόνοκυμάνθηκε η ανταπάντηση Βενιζέλου. «Θα περίμενα μία απάντηση από τον κ. Τσίπρα… Εσείς χυδαιολογείτε, υβρίζετε συκοφαντείτε μέχρι τώρα, με απύθμενο θράσσος είπατε “μήπως είστε στο κόλπο”.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε: «Μου λέτε για αήθη υπονοούμενα εσείς που έχετε στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων». Ανέφερε ακόμα ότι χαίρεται που και ο κ. Αβραμόπουλος υιοθέτησε την άποψή του και ρώτησε, δίνοντας ο ίδιος την απάντηση: «Ποιος διέταξε τη διακοπή πληρωμών, όταν διαπιστώθηκε παύση εργασιών; Εγώ, ο ομιλών» ανέφερε.