«Ότι εξυπηρετεί συμφέροντα» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική στο θέμα των υποβρυχίων.

«Ήρθε η ώρα να πούμε μερικά πράγματα για να αντιληφθείτε τι συμβαίνει με τους χειρισμούς που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικά η δική μου είναι ένα όψιμο θέμα, που δεν είχε συμβεί πριν τις εκλογές του 2012, παρότι είχα επιτελέσει σημαντικά καθήκοντα. Ίσα ίσα η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν φιλική».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η επίθεση εναντίον μου είναι στοιχείο στρατηγικής εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν έχει ουσία και χρειάζεται καύσιμα». Επεσήμανε μάλιστα πως «όταν δεν έχεις πολιτικό λόγο τότε καταφεύγεις στις συκοφαντίες και τα ψεύδη».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αδύναμος κρίκος» διαμήνυσε ενώ πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το συγκεκαλυμμένο παιχνίδι με τη δραχμή. «Υπονομεύουν την ασφάλεια των καταθέσε��ν με όσα λέει ο Τσίπρας…».

«Δεν κυρώθηκε καμία σύμβαση με τον νόμο του 2010»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι με τον νόμο του 2010 επί υπουργίας του δεν κυρώθηκε καμία σύμβαση: «Εγκρίθηκε σχέδιο σύμβασης και δόθηκε εντολή στους αρμοδίους υπουργούς να υπογράψουν κείμενο σύμβασης σε απόδειξη της δέσμευσης των αντισυμβαλλομένων. Δεν έχει συναφθεί, λοιπόν, καμία σύμβαση».

«Ο κ. Τσίπρας υιοθετεί, λοιπόν, τις συμβάσεις της περιόδου του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου. Τις κρίνει καλύτερες από το νόμο του 2010» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι συμβάσεις που θαυμάζετε κύριε Τσίπρα ξέρετε τι σημαίνουν; Επιστροφή των δικαιωμά��ων στους Γερμανούς».

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως ο νόμος του 2010 προέβλεπε την παραλαβή των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων, την παραγγελία ακόμη δύο ομοίου τύπου και την πώληση του Σκαραμαγκά από την γερμανική HDW στον Λιβανέζο Ισκαντάρ Σαφά.

«Βρήκαμε ένα ��υρηνικό ατύχημα το 2009»

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι τον Οκτώβριο του 2009 το ΠΑΣΟΚ βρήκε στα ναυπηγεία «ένα πυρηνικό ατύχημα, μια Φουκουσίμα» και πρόσθεσε: «Κινδυνεύαμε να χάσουμε τα υποβρύχια, να χάσουμε τα ναυπηγεία και να βρεθούν οι εργαζόμενοι στον δρόμο».

«Κάναμε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς που είναι οι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων και υποκατασκευαστές των υποβρυχίων. Μετ�� από μήνες διαπραγμάτευσης υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο, συμφωνήσαμε ότι ThyssenKrupp παραμένει κύριος υποκατασκευαστής και μας παραδίδει τεχνογνωσία για τα υποβρύχια» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.