​Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16:30 με ονομαστική ψηφοφορία.

Εκ μέρους της κυβέρνησης θα τοποθετηθεί ο Δ.Αβραμόπουλος, ενώ έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (οι Κ.Σκανδαλίδης, Π.Κουκουλόπουλος, Φ.Σαχινίδης, Π.Ρήγας και Κ.Τριαντάφυλλος) έχουν αναλάβει την «υπεράσπιση» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρήγας: Προσπαθούν να κατασυκοφαντήσου�� το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας έκανε λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Ευ.Βενιζέλου, που όμως πέφτει στο κενό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει το παιχνιδάκι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα συμβάλει στην πόλωση και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που θέλει να αναβιώσει η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ως δύναμη ευθύνης θα συμβάλει για να βγει η χώρα από την κρίση.

Ο κ.Ρήγας κάλεσε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με τα προβλήματα του κόσμου και να μην παίρνει αέρα από κάποιες καλές δημοσκοπήσεις και νομίζει ότι «θα κά��ει έτσι το χέρι για να αρπάξει την εξουσία».

Τασούλας: Η ΝΔ θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, τον λόγο πήρε ο Βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος τόνισε πως η ΝΔ θα τηρήσει στάση ευθύνης και θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διότι «υπηρετεί μόνο πολιτικές στοχεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Έκανε λόγο για «κούφια πρόκληση» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων που καταρτίζει σχέδιο για την παραλαβή των υποβρυχίων και την κατοχύρωση των συμφερόντων του δημοσίου.

Δρίτσας: Να σταθείτε στο ύψος σας

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Α' Πειραιά Θεόδωρος Δρίτσας, όταν ανέβηκε στο βήμα αφού ανέλυσε το σκεπτικό του κόμματος για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και αναφέρθηκε στις πτυχές της υπόθεσης, κάλεσε τη Βουλή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στην κοινωνία, τις ένοπλες δυνάμεις και τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία, κόντρα σε όποιες σκοπιμότητες.