​Κανένας δεν θα απολυθεί από όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όλοι οι εν λόγω υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από τις αδιάβλητες διαδικασίες του ��ΣΕΠ στις νέες υπηρεσίες στις οποίες θα μεταταχθούν.

Πάντως, από την πλευρά τους τα μέλη της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέφρασαν επιφυλάξεις γι’ αυτή τη διαδικασία, τονίζοντας ότι αποτελεί προθάλαμο για απολύσεις στους δήμους, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος μίλησε για ασάφεια και «φωτογραφικές, ρουσφετολογικές διατάξεις». Μάλιστα χαρακτήρισε τις τυχόν προσλήψεις που θα γίνουν στη θέση απολυθέντων πως «ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση ημετέρων».

Στην συνάντηση του υπουργού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ κυριάρχησε εκτός από την ενδοδημοτική κινητικότητα, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ψηφιστεί στην βουλή και η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού στους ΟΤΑ.