Για πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης. Την ίδια ώρα από τις Βρυξέλλες δήλωνε πως "μια δύσκολη φάση τελείωσε για την Ελλάδα!

«Η Ελλάδα εφαρμόζει το πιο τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της σύγχρονης ιστορίας» τόνισε ο κ.Στουρνάρας , εκφράζοντας την πεποίθηση πως η χώρα μας εισέρχεται σήμερα σε μια «εποχή ευκαιριών, σε μια εποχή όπου η ελληνική οικονομία θα διεκδικήσει μια σημαντική θέση στην παγκόσμια οικονομία».

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 17 μηνών, η κυβέρνηση έθεσε με επιτυχία το πρόγραμμα με την επιτάχυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε ευρύ φάσμα τομέων.

Ο κ.Στουρνάρας είπε επίσης ότι το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί περίπου 10% του ΑΕΠ από το 2009, «η μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση που έχει καταγραφεί ποτέ από μια οικονομία του ΟΟΣΑ» και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει μεγάλο�� μέρος της ανταγωνιστικότητας και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο φόρουμ, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως αυτό μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση των διεθνών επενδυτών για την προσπάθεια «μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας» που καταβάλλεται.

Πληροφορίες ΑΠΕ