Την Πέμπτη θα κατατεθεί κατά πάσα πιθανότητα η νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς στη Βουλή, όπως ενημερώθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θ. Μπούρα.

Η ρύθμιση αναμένεται να έχει τη μορφή νομοσχεδίου με τον χαρακτηρισμό του «κατεπείγοντος», με δεδομένο ότι πρέπει να ψηφισθεί στη Βουλή πριν το τέλος του χρόνου, καθώς στις 31/12/2013 εκπνέει η ισχύς της προηγούμενης ρύθμισης που απαγόρευε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αναμένεται επίσης να έχει ένα άρθρο, εκτός αν υπαχθεί σε αυτό η ρύθμιση για τον ΦΠΑ στην εστίαση, της οποίας λήγει επίσης η ισχύς στο τέλος του 2013.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί πλην απροόπτου την Παρασκευή στην αρμόδια Επιτροπή και το Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ήδη πάντως «άναψαν τα αίματα» στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και Ασ. Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ) ρώτησαν τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, τι θα γίνει με το θέμα και εκείνος απάντησε ότι «θα γίνει συζήτηση πολύ σύντομα».

Ο κ. Λαφαζάνης αντέδρασε φωνάζοντας ότι «την Παρασκευή κλείνει η Βουλή. Δεν θα κάνετε πραξικόπημα». Ο κ. Χατζηδάκης πάντως σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή.