«Κόκκινο χαλί» διαβεβαιώνει ότι προσφέρει η Ελλάδα στους υποψήφιους επενδυτές και όχι γραφειοκρατικά κωλύματα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του το οποίο προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link στη N. Υόρκη, με θέμα «Μία Εποχή Ευκαιριών».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε περίοδο ανάκαμψης και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες, ενώ επισήμανε ότι έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά και ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάσ�� επανεκκίνησης.

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για «χειροπιαστά αποτελέσματα» των προσπαθειών του λαού και της κυβέρνησης της Ελλάδας και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της χώρας στην πάταξη της γραφειοκρατίας και στη διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος, με αποτέλεσμα, όπως είπε, η χώρα να προσφέρει σε όσους θέλουν να επενδύσουν «red carpet» και όχι «red tape».

Ανέφερε ακόμα ότι όλο και περισσότεροι μιλούν για το «comeback» της Ελλάδας και υπογράμμισε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχουν επιτευχθεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να επέλθει αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

«Οι κόποι μας αποδίδουν καρπούς» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Μίλησε επίσης για τους συγκεκριμένους τομείς στους οποίους παρουσιάζονται επενδυτικές ευκαιρίες, όπως ο τουριστικός, τραπεζιτικός, ενεργειακός και αγροτικός, και υπογράμμισε ότι τώρα είναι «ο κατάλληλος χρόνος για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και τους τους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, αναφέροντας ότι η ισχυρή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει αποδειχθεί στην πράξη και ότι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ συμβάλλει στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.