Επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει υπουργό απολύσεων, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με σχόλιο του γραφείου Τύπου.

«Ο υπουργός απολύσεων, Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία από την τρόικα και τους δανειστές, προχωρά στην αναζήτηση και άλλων δεξαμενών απολύσεων, ξεθάβοντας από τα βαθειά σκοτάδια των δικών τους «ειδικών προσλήψεων» και υπηρεσιακών μεταβολών, όλους τους φακέλους πρόσληψης, συμμετοχής σε εξετάσεις, έκδοση τίτλων σπουδών κ.λ.π., των Δημοσίων Υπαλλήλων, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για να την καταστήσει συνένοχο στην εξόντωσή τους» αναφέρει η Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «υπαλληλοκτόνα εγκύκλιο».

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του θα βάλουν ένα τέλος στην εξοντωτική μανία των μνημονιακών υπουργών και των πολιτικών τους» προσθέτει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση Μητσοτάκη: Να πάρει θέση ο Τσίπρας

Για πέπλο προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ σε όσους έχουν διοριστεί στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά κάνει λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απαντώντας στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην ελληνική δημόσια διοίκηση υπηρετούν σήμερα δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι που δαπάνησαν χρόνο, κόπο και χρήματα για να σπουδάσουν, για να αποκτήσουν προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, για να πάρουν πτυχία ξένων γλωσσών και για να εμπλουτίσουν τα προσόντα τους. Υπάρχουν, όμως, ορισμένοι που δεν κόπιασαν, που δεν προσπάθησαν, αλλά παρουσίασαν πλαστά πιστοποιητικά για να διοριστούν στο Δημόσιο. Αυτή την κατηγορία υπαλλήλων, με μια πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά ανακοίνωση, επιχειρεί να προστατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η απάντηση του γραφείου Τύπου του υπουργείου.

«Θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν συμμερίζεται την αδιανόητη αυτή θέση. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση του» καταλήγει η ανακοίνωση απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.