Να προσέλθουν στον διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάλεσε τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας.

«Μετά και τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, εμείς δηλώσαμε ότι είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, ακόμη και εάν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Παρά λοιπόν τη σημερινή τους απόφαση να συνεχίσουν αυτές τις απεργιακές κινητοποιήσεις, εμείς τους καλούμε ακόμη και τώρα να έρθουν σε διάλογο, γιατί πιστεύουμε ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να ολοκληρωθεί και πρέπει να υλοποιηθεί με τη συνεργασία και συμμετοχή των γιατρών» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας.

Ο κ. Μπέζας πρόσθεσε όμως ότι σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να τίθενται σε αυτό το διάλογο, προϋποθέσεις οι οποίες ακυρώνουν στην ουσία τη μεταρρύθμιση. «Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Θέλουμε να αλλάξουμε σε σχέση με τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το καθεστώς που υπάρχει σήμερα προς το καλύτερο, προς όφελος του ελληνικού λαού» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα.

Σχετικά με την πρόταση για «μορατόριουμ» ενός μήνα και επανεξέταση των όρων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ο κ. Μπέζας, δήλωσε: «Μορατόριουμ ενός μήνα είχαμε προτείνει εμείς το προηγούμενο διάστημα και δεν είχε γίνει δεκτό από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει το περιθώριο για να υπάρξει μορατόριουμ ενός μήνα. Η διαδικασία της μεταρρύθμισης θα προχωρήσει. Επαναλαμβάνω ό��ως ότι ανά πάσα στιγμή οι γιατροί είναι καλεσμένοι εδώ στο Υπουργείο Υγείας για να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα της μεταρρύθμισης»​