Πρωτοβουλία από τον Κάρολο Παπούλια ώστε τα φλέγοντα θέματα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων να περάσουν μέσα από τη Βουλή και να μην έχουμε θεσμική εκτροπή ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως υποστήριξε ο ίδιος μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τα σημαντικότατα αυτά ζητήματα δεν μπορεί να εναπόκεινται στη βούληση εξωθεσμικών οργανισμών. Η Βουλή πρέπει να έχει το λόγο, οι βουλευτές είναι αυτοί που πρέπει να κρίνουν σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την πιθανότητα τα κομβικά αυτά θέματα να μην περάσουν από τη Βουλή αλλά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, κάτι που -όπως υπογράμμισε- θα σημαίνει «υποβάθμιση του πολιτικού συστήματος, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας αλλά και θεσμική υποβάθμιση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΕ, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «επιλογή που τιμά τους αγώνες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τα υποβρύχια, σημείωσε ότι έχει ενδιαφέρον το πώς θα την αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός: «Θα έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρό του ή δια της απουσίας του θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο;».