Τα συγχαρητήρια του στον Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΕΕ μετέφερε ο Κάρολος Παπούλιας στο σύντομο διάλογο που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις κάμερες.

«Συγχαρητήρια, κύριε Πρόεδρε. Πάντα επιτυχίες. Να πάνε όλα καλά» τόνισε ο κ. Παπούλιας, με τον κ. Τσίπρα να απαντά πως η πλαστή εικόνα για τους Έλληνες και την Ελλάδα αλλάζει: «Ευχαριστώ. Κύριε Πρόεδρε, είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα. Σιγά-σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό, ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Και έτσι η επιλογή της ευρωπαϊκής αριστεράς στη δική μου υποψηφιότητα έχει αυτό το συμβολισμό και ελπίζω – στο πλαίσιο του δυνατού – να συμβάλει αυτή η υποψηφιότητα στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας της χώρας και στην αποκατάσταση της αληθινής εικόνας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως είναι μια προσωπική επιτυχία «που βέβαια έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή αριστερά, η οποία είναι μια δύναμη για την Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Μπορεί να μην είναι τώρα (σ.σ.: εννοεί η ευρωπαϊκή αριστερά), αλλά οπωσδήποτε είναι μια δύναμη η ��ποία θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο στα επόμενα χρόνια. Και αναφέρομαι βέβαια στους Die Linke της Γερμανίας, οι οποίοι νομίζω ότι είναι η ισχυρότερη ομάδα μέσα στην ευρωπαϊκή αριστερά».

«Κα�� μετά τον μεγάλο συνασπισμό, έχει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να ακολουθήσει νέο σχόλιο του Κάρολου Παπούλια: «Ναι, και ειπώθηκαν και μερικά πράγματα για άλλες συνεργασίες».