​Ένα μεγαλεπήβολο αλλά εφικτό – όπως δείχνουν τα πράγματα – σχέδιο αναμένεται να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες ημέρες σε συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με αυτό περισσότεροι από 5 εκατομμύρια έλληνες μεταξύ αυτών και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, θα ενταχθούν ��ε ένα από τα ασφαλιστικά – επενδυτικά προγράμματα μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να α��οκομίσουν ένα εφάπαξ ποσό που θα κυμαίνεται από 500 έως 900 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα. Οδηγός για την απόφαση αυτή είναι η περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκάλα, ο οποίος με παρόμοιο τρόπο εξασφάλισε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, δουλεύοντας ως απλός υπάλληλος σε ιδιωτική τράπεζα.

Πως θα υλοποιηθεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μαζικά επενδυτικά προγράμματα

Σε έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και παρά τις αντιρρήσεις στελεχών του κόμματος, για το αν υπάρχουν χρήματα για τέτοιου είδους τοποθέτηση επενδυτικών προϊόντων σε εκατομμύρια πολίτες, επικράτησε τελικά η άποψη του οικονομικού επιτελείου, ότι είναι εφικτό. Οι διαφωνίες (για την ύπαρξη των κονδυλίων) υπήρξαν ��ιότι πριν από το επενδυτικό – ασφαλιστικό πρόγραμμα, θα δοθούν χρήματα για αύξηση του κατώτατου μισθού, για την επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων και για την επανεκκίνηση του κράτους μέσω δημοσίων επενδύσεων. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος, το κόστος του φιλόδοξου προγράμματος, θα επωμισθούν οι φορολογούμενοι με εισόδημα άνω των 500.000 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Από τα χρήματα αυτά που θα ονομαστούν «επενδυτικός φόρος» πληρώνονται τα προγράμματα, τα οποία θα ανακουφίσουν σε μερικές δεκάδες χρόνια, εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Πως θα γίνεται ο υπολογισμός για το τελικό ποσό που θα αναλογεί σε κάθε πολίτη

Πρόκειται για ένα πολύπλοκο και μυστικό μαθηματικό υπολογισμό τον οποίο θα αποκαλύψει ο κύριος Τσουκαλάς μόνο στον υπουργό οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και όποτε το κόμμα έρθει στην εξουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνυπολογίζονται το ύψος του μισθού, τα χρόνια υπηρεσίας και το ύψος της εισφοράς. Μάλιστα λέγεται ότι θα δοθούν σε όλους τους πολίτες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μισθοί στο ύψος των μισθών στις ΔΕΚΟ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο δυνατό όφελος με την λήξη του επενδυτικού προγράμματος. Ο ελάχιστος χρόνο�� εξόφλησης του προγράμματος θα οριστεί στα 10 έτη και ο ανώτατος στα 35 χρόνια. Σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, ενώ σήμερα η ανεργίας στους νέους είναι σε υψηλά επίπεδα, σε περίπου 25 με 30 χρόνια από σήμερα, οι περισσότεροι Έλληνες θα ��χουν εξασφαλίσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Έτσι θα μπορούν απερίσπαστα να ασχολούνται με περισσότερο πνευματικά πράγματα και να μελετούν τις διαφορές μεταξύ φιλελευθερισμού και σοσιαλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star μοναδική παραφωνία στο όλο σχέδιο του κόμματος ήταν η αριστερή πτέρυγα που εκφράζεται από τον κύριο Λαφαζάνη, θεωρώντας ότι το «επενδυτικό πρόγραμμα» θα γιγαντώσει περισσότερο τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που διέπονται από σκληρούς καπιταλιστικούς κανόνες. Τελικά βρέθηκε λύση και ο κύριος Λαφαζάνης υποχώρησε, με τον όρο για κάθε επενδυτικό συμβόλαιο που υπογράφει η ασφαλιστική εταιρία, να δίνει ένα ευρώ για την έκδοση του βιβλίου του Πωλ Λαφάργκ, «Δικαίωμα στην Τεμπελιά», τ�� οποίο θα διανέμεται δωρεάν σε όλους τους Έλληνες, μέσα από τα σημεία διανομής της Athens Voice και της Lifo…

Υ.Γ Η ζωή δεν θα ήταν ωραία χωρίς ένα χαρούμενο troll όπως αυτό!!