​«Πεθαμένα» φαίνεται πως είναι τα οικονομικά του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας εντοπίζεται μαύρη τρύπα που φθάνει ακόμη και τα 3,5 εκατ. ευρώ!!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ποσά αυτά είχαν δοθεί στον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να διατεθούν στα κέντρα πρόληψης του Οργανισμού, κάτι το οποίο δεν έγινε, αφού χρησιμοποιήθηκαν ως «εσωτερικά δάνεια», διατέθηκαν δηλαδή αλλού, άγνωστο που… και δεν κατέληξαν εκεί όπου αρχικά προορίζονταν.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με παρέμβαση του ζήτησε την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται να κατατεθούν στη Δικαιοσύνη τα έγγραφα για τα οικονομικά του Οργανισμού και να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία.

Ζ.Μακρή: Εάν κάνω λάθος να παραιτηθώ εγώ

«Δεν υπάρχουν παραστατικά για περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ. Κάθε νέο έγγραφο είχε και διαφορετικό νούμερο, τα νούμερα κυμαίνονται από 1,8 εκατ. ευρώ έως και τα 5,5 εκατ. ευρώ. Μού δόθηκε απάντηση για προσωπικό εσωτερικό δανεισμό κάτι που απαγορεύεται. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου» δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Ζ.Μακρή μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Εάν κάνω λάθος, θα παραιτηθώ εγώ» είπε μάλιστα με νόημα η κ.Μακρή, ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ διαβεβαίωσε πως «κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί για την τύχη του ΟΚΑΝΑ. Θα ενισχυθεί, είναι μέλημα και φροντίδα μου να αξιοποιηθεί περαιτέρω και έχω την αίσθηση ότι η σωστή διαχείριση των οικονομικών θα αποδώσει περισσότερα».

«Η υφυπουργός μου έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος»

Στον ΣΚΑΙ παρενέβη και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μαλλιώρη η οποία δήλωσε πως η υφυπουργός της έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος.

«Τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό» είπε χαρακτηριστικά η κ.Μαλλιώρη

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ πρόσθεσε μάλιστα, ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων.

«Με τον οργανισμό υπάρχει αντιπαράθεση της υπουργού όχι με μένα προσωπικά» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα το βράδυ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.