Ακίνητα, οικόπεδα, καταθέσεις μέχρι και… τρακτέρ έχουν στην κατοχή τους οι 300 της Βουλής, κάποιοι από τους οποίους έκαναν αγορές εκατομμυρίων ακόμη και μέσα στην κρίση. Εκτός από το ένα εκατομμύριο ευρώ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά που όπως ο ίδιος δηλώνει στο πόθεν έσχες προέρχεται από αποζημίωση συνταξιοδότησης - και ίσως είναι ο μόνος Έλληνας εργαζόμενος μισθωτός που μετά από 35 χρόνια δουλειάς βγήκε στη σύνταξη το 2011, την εποχή του μνημονίου, και πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ – από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται και Τζένη Βαμβακά η οποία στον αντίποδα έχει λευκό πόθεν έσχες, δηλώνει μηδενικό εισόδημα και κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Τα πόθεν έσχες των βουλευτών δοθήκανε σε μια στιγμή που έχει ξεσπάσει καυγάς για το φόρο των ακινήτων με πολλούς βουλευτές της συμπολίτευσης να διαφωνούν με την φορολόγηση των ενοικιαστών.

Διαμερίσματα, άλλα και οικόπεδα και αγροτεμάχια που φορολογούνται για πρώτη φόρα έχουν σχεδόν όλοι και μερικοί σπάνε τα κοντέρ

Για παράδειγμα, η Γεωργία Μαρτίνου έχει 159 ακίνητα, ο Παύλος Βογιατζής 97, ενώ ο Βλαχβέης Μενέλαος εκτός από τα 77 ακίνητα διαθέτει μετοχές άξιας 1.485 εκ. ευρώ, Γιώργος Βλάχος 31, η Ντόρα Μπακογιάννη 26, ο Νίκος Σηφουνάκης 18, ο Αργύρης Ντινόπουλος 15, όλοι βέβαια με τις συζύγους τους

Επίσης, ο Νότης Μηταράκης αγόρασε στο Λονδίνο διαμέρισμα 139 τετραγωνικών αξίας 1εκ 319 χιλ σε περίοδο κρίσης.

Ο υπουργός Οικονομικών που κατά δήλωση του έχασε χρήματα μπαίνοντας στην πολιτική για το 2011 δήλωσε εισόδημα 220.744 ευρώ, ενώ μαζί με τη σύζυγο του διαθέτουν 10 ακίνητα και καταθέσεις σε ελληνική τράπεζα.

Σκάφη αναψυχής, εκτός από τον πρώην βουλευτή Γιώργο Βουλγαρακη, έχει ο υπουργός Παντελής Καψής, ένα 19μετρο ιστιοπλοϊκό και ένα ταχύπλοο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.

Πάντως από τα πόθεν έσχες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκύπτουν εισοδηματικές ανισότητες καθώς ο Γιώργος Γερμενης κατέχει αμοιβαία κεφάλαια ύψους 200 χιλ. ευρώ, ενώ ο Γιάννης Λαγός έχει μηδενικό εισόδημα και ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε μόλις 3.000 ευρώ. Μηδενικό εισόδημα δηλώνει και ο Ηλίας Παναγιώταρος, παρότι εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης με τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.

Από τα παράξενα του πόθεν έσχες είναι το τροχόσπιτο της Σταυρούλας Ξουλίδου, το τρακτέρ του Γιάννη Ανδριανού άλλα και τα έξοδα για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην στέγη του σπιτιού του Σάββα Αναστασιάδη.