Γεύμα του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον Κ. Παπούλια προέκυψε αιφνιδίως σήμερα στο προεδρικό μέγαρο (αν και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διευκρινίζουν ότι απλώς η συνάντηση εκκρεμούσε εδώ και καιρό και έμενε μόνο να βρεθεί ο χρόνος πραγματοποίησής της), στο ξεκίνημα μίας εβδομάδας που θεωρείται κρίσιμη από όλες τις απόψεις.

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί άλλωστε για το Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να υπογράψει αύριο τη συμφωνία για συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό ΤΑΡ αλλά και τη συμφωνία για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ, για να ακολουθήσει το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

«Καυτή» θα είναι η επικαιρότητα και σε εσωτερικό επίπεδο, καθώς την εβδομάδα αυτή θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των υποβρυχίων, για να ακολουθήσουν οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς και τον φόρο ακινήτων, οι οποίες πρέπει να ψηφισθούν πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές των Χριστουγέννων (την Παρασκευή).

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά το γεύμα Σαμαρά-Παπούλια συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως η διαπραγμάτευση με την τρόικα, η ελληνική προεδρία στην ΕΕ, η συμφωνία που θα υπογραφεί στο Αζερμπαϊτζάν κ.α.