Δεν θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφιακού ταχυδρομείου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε θετικά σχόλια για την προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων για την εξυγίανση της εταιρείας και διαβεβαίωσε ότι «τα ΕΛΤΑ θα απογειωθούν».

Όσον αφορά την πορεία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, διευκρίνισε ότι δεν αφορά το άμεσο μέλλον.

Σχετικά με τη μετάβαση από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο, ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ και διευθύνων σύμβουλος, Κ. Μελαχροινός, ανέφερε από την πλευρά του ότι μέσω της τεχνολογίας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον.

«Έχει σημασία ότι η μετάβαση δεν είναι ξεκομμένη από το σύνολο της λειτουργίας των ΕΛΤΑ καθώς αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών τους. Με το ψηφιακό γραμματόσημο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία απευθύνονται στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζουν την ποιότητα και ενισχύουν την αξιοπιστία των υπηρεσιών τους» τόνισε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μ. Δασκαλάκης, ο οποίος μίλησε για το καθεστώς ανταγωνισμού που διέπει πλέον τη λειτουργία των ΕΛΤΑ μετά την απελευθέ��ωση της ταχυδρομικής αγοράς.