Απορίες και τεράστια ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση εισοδήματος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), Δημήτρη Τσουκαλά ο οποίος στο «πόθεν έσχες» του δηλώνει καταθέσεις ύψους 1.071.000 ευρώ, -από κοινού με τη σύζυγό του- 650 χιλιάδες ευρώ και 350 χιλιάδες ευρώ, τα όποια όπως αναφέρει προήλθαν από…. εφάπαξ (αποζημίωση συνταξιοδότησης, όπως χαρακτηριστικά γράφει).

katatheseis.jpg

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει εισόδημα για το 2012 840.831 ευρώ, το 2011 529.538 ευρώ και το 2010 102.670 ευρώ και 70 μετοχές του ΟΛΠ.

Μεγάλη όμως είναι και η ακίνητη περιουσία που εμφανίζει στο Πόθεν Έσχες ο πρώην υπάλληλος τραπέζης και σημερινός τομεάρχης δημόσιας τάξης αλλά και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Το ζεύγος Τσουκαλά διαθέτει συνολικά …….17 ακίνητα!!!!

akinita.jpg

Επίσης ο βουλευτής και η σύζυγος του έχουν 3 ΙΧ και 2 μοτοσικλέτες.

Τι υποστήριξε ο Τσουκαλάς στο STAR

Τo STAR επικοινώνησε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Τσουκαλά, ο οποίος υποστήριξε πως το ποσό είναι μεγάλο γιατί πρόκειται για «ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο είχε ενεργοποιήσει η ίδια Ολλανδική τράπεζα» στην όποια ο ίδιος εργαζόταν για 35 χρόνια.

To ίδιο έπραξε αργότερα και σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε με την οποία διαψεύδει επίσης ότι πήρε την αποζημίωση της Generalli όταν ήταν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ, στην οποία ήταν πρόεδρος έως τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησε και έλαβε την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010.

«Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωση μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο» υποστηρίζει.

Για τα πολλά ακίνητα, ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας στον ίδιο και τη σύζυγό του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, «ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση», ενώ ισχυρίζεται ότι όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά, με εξαίρεση ένα ακίνητο που αγόρασε εξ ημισείας με τη σύζυγό του στη Βάρη, με δάνειο στις αρχές του 2010.


Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα Πόθεν Έσχες όλων των πολιτικών