Διαπραγματεύσεων συνέχεια και σήμερα με την Τρόικα, με τα καυτά ζητήματα των ΕΑΣ, των πλειστηριασμών αλλά και του ΦΠΑ στην εστίαση, να πέφτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

  • ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ:

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, το βράδυ της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα η συνάντηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ (Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων).

Σήμερα, αναμένεται να κλειδώσει η συμφωνία για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και αυτό αποτελεί προαπαιτούμενο, για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, και όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία είναι κοντά.

  • ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ:

Την ίδια στιγμή, σήμερα θα υπάρξει και νέα συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών, με το θέμα των πλειστηριασμών να βρίσκεται ακόμα «στον αέρα», μιας και οι χθεσινές συζητήσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο, μετά και τις τρεις άκαρπες συναντήσεις του Υπουργού Ανάπτυ��ης και Ανταγωνιστικότητας, με τους τροικανούς.

Οι δυο πλευρές, δεν συμφώνησαν για τους όρους και τις προϋποθέσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας, από τους πλειστηριασμούς.

  • Ο ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ:

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, θα πρέπει ν΄αποφασίσει μόνη της αν θα παραμείνει το ισχύον καθεστώς του ΦΠΑ στην εστίαση για 6 ακόμα μήνες, ή εάν θα επιστρέψει στο παλιό.

  • ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΕΥΡΩ:

Η έκθεση συμμόρφωσης για τα προαπαιτούμενα της δόσης από την τρόικα αναμένεται πλέον από την κυβέρνηση έως το απόγευμα της Δευτέρας.

Η εν λόγω έκθεση θα εξετασθεί από το Euroworking Group που θα συνεδριάσε�� το πρωί της Τρίτης και θα λάβει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν δοθεί το «πράσινο φως» από το Euroworking Group, η έγκριση αναμένεται να δοθεί στο Eurogroup που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τρίτης.

Σε κάθε περίπτωση, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου αναμένεται να εκταμιευθεί η συγκεκριμένη δόση, η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο, δίνοντας «ανάσα» στα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.