Την πεποίθησή του ότι τα πανεπιστήμια μέσα από το νοικοκύρεμα και την έμφαση που δίνεται στην αξιολόγηση θα είναι καλύτερα στο μέλλον εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια βράβευσης των Κυθηρίων πρωτοετών φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας, από την Κυθηραική Αδερφότητα Πειραιώς Αθηνών (ΚΑΠΑ).

Ο κ. Αρβανιτόπουλος (που είναι και βουλευτής της Α’ Πειραιώς και Νήσων) , στο σύντομο χαιρετισμό του, επισήμανε ότι παραβρίσκεται στην εκδήλωση περισσότερο με την ιδιότητα του Πανεπιστημιακού δασκάλου που στην παρούσα συγκυρία βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, λέγοντας στους νέους φοιτητές για τη στόχευση της πολιτικής του Υπουργείου, δίνοντάς τους τόνους αισιοδοξίας για το μέλλον.

unnamed.jpg
« Η αξιολόγηση, η έμφαση στην ποιότητα το νοικοκύρεμα δείχνουν ότι τα Πανεπιστήμια που θα σπουδάσετε, θα είναι καλλίτερα από το παρελθόν. Με τη δική σας προσπάθεια και αφοσίωση στις σπουδές σας τα πράγματα είναι ελπιδοφόρα. Θα αποκτήσετε εφόδια που θα δώσουν τη δυνατότητα να είστε ανταγωνιστικοί στο στίβο της ζωής. Η γνώση είναι το μεγαλύτερο εφόδιο σε ένα κόσμο που είναι γεμάτος προκλήσεις και το ταξίδι της γνώσης δεν σταματάει ποτέ ».
unnamed (1).jpg
Επισήμανε μάλιστα «..ότι πρέπει να αγαπάτε τον τόπο σας, που είναι πανέμορφος με πλούσιο πολιτισμό, παράδοση και δυνατότητες και να μην ξεχνάτε ότι από πρέπει να προσφέρεται σε αυτόν από όποια θέση ευθύνης βρεθείτε στο μέλλον. Όποια πορεία και αν ακολουθήσετε στο μέλλον γυρνάμε πάντα στις ρίζες μας».