Με 84,1% επικύρωσε το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στη Μαδρίτη, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν. Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους συνέδρους, ενώ στην Ελλάδα ξέσπασε κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώνοντας τις εργασίες του, το συνέδριο του κόμματος επέλεξε τον κ. Τσίπρα για υποψήφ��ό του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ με 78,6% επανεξέλεξε στην προεδρία του τον Π. Λοράν.

«Η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ευχαριστήρια ομιλία του, ενώ επεσήμανε πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του «αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου», ωστόσο, δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα

Υποψήφιο «κομμουνιστικών σταλινικών απολιθωμάτων με ακραίες θέσεις» χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας καλείται να υπερασπιστεί θέσεις του ΚΕΑ όπως, μεταξύ άλλων, η ακύρωση της διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας, η άμεση έξοδος των χωρών από το ΝΑΤΟ και η αντίθεση της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ, καθώς και η κατάργηση της FRONTEX, ώστε να επιτρέπεται η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών στην Ε.Ε.. «Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Όμως, πλέον, ο ίδιος και οι συνιστώσες του, αποκαλύπτονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη», καταλήγει το κυβερνών κόμμα.

«Δεν περιμέναμε από τους εγχώριους συμμάχους της κα. Μέρκελ, ούτε να αναγνωρίσουν τη σημασία της υποψηφιότητας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, ούτε να γνωρίζουν τις θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΕΑ για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ευρώπη», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου καταλήγει: «το μόνο που ξέρουν είναι να δηλώνουν τυφλή υποταγή στους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτούς "ξέρουν", αυτούς "εμπιστεύονται": την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της».