Σε θερμό κλίμα συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει σε συνέντευξή του ότι τα είπαν «σαν καλοί φίλοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε ψαροταβέρνα, με το «μενού» να περιέχει όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα θέματα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ για τις κινήσεις που θα κάνει στο προσεχές διάστημα και εκείνος αναγνώρισε πως, παρά την δύσκολη συγκυρία, κατάφερε να επιτύχει πολιτική σταθερότητα.

Μερικές εβδομάδες πριν, ο κ. Καραμανλής είχε τηλεφωνήσει στον κ. Σαμαρά, ώστε να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις περί των εσωκομματικών ζυμώσεων, με τον πρώην πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει πως, παρά τις ��ποιες ενστάσεις του για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής, δεν ενισχύει εσωκομματικές επιθέσεις στελεχών που χαρακτηρίζονται ως «καραμανλικοί». Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό πως ο κ. Καραμανής υπογραμμίζει σε συνομιλητές του πως δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του κ. Σαμαρά, αλλά και απορρίπτει διάφορα σενάρια περί μεταβατικού πρωθυπουργού από την τρέχουσα Βουλή.

«Οι σχέσεις μας είναι άριστες, όπως πάντα. Προ ημερών βρεθήκαμε και τα είπαμε σαν καλοί φίλοι. Τίποτε δεν νομίζω ότι μπορεί να το αλλάξει αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».