Τη βεβαιότητα ότι το 2014 θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται στην εξουσία, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα εγκρίνει και τυπικά την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν.

«Μια νομισματική ένωση που διαιρεί τα κράτη της, διαιρεί τις κοινωνίες των κρατών της, αυξάνει την ανεργία, την φτώχεια και την κοινωνική πόλωση ή θα επανιδρυθεί ή θα καταρρεύσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Επισημαίνοντας ότι επανίδρυση σημαίνει αλλαγή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «η διαδικασία της αλλαγής, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω, έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία».

«Οι ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου Μαΐου παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία στους λαούς της Ευρώπης να κάνουν την αλλαγή πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει την αλλαγή στην Ευρώπη, οι λαοί της οποίας απειλούνται από τον νεοφιλελευθερισμό και τα μέτρα βάρβαρης λιτότητας.