Σενάρια για… διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ έφεραν οι κινήσεις των «11» και των «75», ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Σκανδαλίδης, Γεννηματά και Σαχινίδης φέρονται ως οι επικρατέστεροι για την θέση του αρχηγού.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι μεθοδεύεται η διάλυση του ΠΑΣΟΚ με την ένταξή του σε ένα ��υρύτερο κεντροαριστερό σχήμα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, πιθανότατα την Πέμπτη, λίγο πριν αρχίσει στη Βουλή η «μάχη» για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.

Το ενδεχόμενο αλλαγής στην ηγεσία δεν έχει πέσει ανοικτά στο τραπέζι, ωστόσο, όπως αναφέρουν πολλά δημοσιεύματα, τα πρώτα σενάρια για την μετά Ευάγγελο Βενιζέλο εποχή έκαναν ήδη την εμφάνισή τους:

- Κώστας Σκανδαλίδης: σενάριο «βενιζελικής» προέλευσης τον θέλει μεταβατικό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια εκλογή με βάση τις καταστατικές διαδικασίες του Νίκου Ανδρουλάκη, νυν γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

- Φώφη Γεννηματά: πρόσωπο που προωθείται ως «μέση λύση», υπό την έννοια ότι θα ενώσει τα κομμάτια του κόμματος, με μόνιμο ή μεταβατικό χαρακτήρα.

- Φίλιππος Σαχινίδης: προτείνεται κυρίως άτομα του παπανδρεϊκού μπλοκ -το οποίο φέρεται αφενός να δυναμιτίζει το κλίμα κι αφετέρου να κρατά στάση αναμονής- ως απάντηση στο «βενιζελικό» σενάριο.