​Αναστάτωση προκαλεί στην Χαριλάου Τρικούπη η επιστολή που απέστειλαν 11 στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Ευάγγελο Βενιζέλο (οι βουλευτές Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραίτης και Γ. Ντόλιος και εννέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Α. Κελεπούρης, Β. Κίτσιος, Α. Μακρυπίδης, Στ. Ξεκαλάκης, Μ. Όθωνας, Αφροδίτη Παπαθανάση, Γ. Πεταλωτής, Κ. Τάτσης) για άμεση σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής προκειμένο�� να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της χώρας.

Αν και στην επιστολή δεν προσδιορίζεται ποιά είναι τα ζητήματα αυτά, πληροφορίες αναφέρουν πως προτίθενται να θέσουν ζήτημα για τη στρατηγική συμμαχιών στις Αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην πρωτοβουλία των «58».

Κεντρικά στελέχη του κόμματος δέχτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες παράπονα από τους «Παπανδρεϊκούς» του ΠΑΣΟΚ για την εκδήλωση της Δευτέρας στο Ακροπόλ , καθώς αυτή πραγματοποιήθηκε όπως λένε χωρίς να έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από τα όργανα του κόμματος.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, θεωρούν ότι η επιστολή των 11 έχει σταλεί μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, καθώς όλοι γνώριζαν ότι υπήρχε σχεδιασμός για τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς που την υπογράφουν ήταν σε συνεννοήσεις με το κόμμα για να καθοριστεί ποιά ημέρα τους βολεύει όλους για τη συνεδρίαση.

Επίσης εκτιμούν ότι η αντίδραση αυτή πυροδοτήθηκε από τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης στο Ακροπόλ και πολλοί μιλούν ευθέως «για πόλεμο του Γιώργου Παπανδρέου κατά της Κεντροαριστεράς».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρ��ς του ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο να διαλυθεί ή να απορροφηθεί το ΠΑΣΟΚ από ένα ευρύτερο σχήμα, χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται αρνητικός στο διάλογο για την ανασυγκρότηση της παράταξης.

Παρόλα αυτά, κανένας «Παπανδρεϊκός» δεν εμφανίστηκε στο Ακροπόλ .

Τα πυρά των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη στρέφονται κυρίως κατά του κ. Σαχινίδη, κατηγορώντας τον πως δημιουργεί «ζημιά σε όλη την παράταξη» .Ο κ. Σαχινίδης, ήταν το μόνο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είχε μαζί του ο κ. Βενιζέλος στη συνάντηση με τη τρόικα την Πέμπτη το πρωί και ο βουλευτής Λάρισας, όπως λένε συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν του είπε κουβέντα για την επιστολή που ετοιμαζόταν να του στείλει. Επίσης, προσθέτουν ότι σε ότι αφορά τις συμμαχίες στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ότι τόσο το Πολιτικό Συμβούλιο όσο και ο κ. Βενιζέλος έχουν διευκρινίσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ανεξάρτητους υποψηφίους στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Συζητήσεις προκάλεσε επίσης η παρουσία τριών ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην έναρξη του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.

Οι κυρίες Αννυ Ποδηματά, Μαριλένα Κοππά, και ο κ. Σπ. Δανέλλης καθόταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων για την ομιλία του κ. Φ. Κουβέλη, ο οποίος απέκλεισε τη συμμαχία με το ΠαΣοΚ στο πλαίσιο της δημιουργίας του τρίτου πόλου.

Στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ παρευρέθηκε και ο κ. Π. Μπεγλίτης ο οποίος όμως την Τετάρτη έστειλε στον γραμματέα του ΠαΣοΚ κ. Ν. Ανδρουλάκη επιστολή παραίτησης από την Κεντρική Επιτροπή του ΠαΣοΚ.