Με τον τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου συναντάται αυτήν την ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ νωρίτερα τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ταξίδι του τούρκου υπουργού στην Αθήνα πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη μετά την τελευταία επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Άγκυρα τον περασμένο Ιούλιο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών είναι διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και η προετοιμασία της επόμενης, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, υπό την προεδρία των δύο Πρωθυπουργών, με τη συμμετοχή υπουργών και από τις δύο χώρες.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων και μετά οι δύο υπουργοί θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.