Νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή του MEGA εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο πλαίσιο της διοργάνωσης συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», Ευρωπαίος ομόλογός του έβαλε τα γέλια με τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις απόψεις του για το ευρώ και τους τρόπους εξόδου από την κρίση.

«Με ρώτησε για το τι λέει στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς βλέπει με χαρά τον πρόε��ρο του ΣΥΡΙΖΑ να τάσσεται υπέρ του ευρώ» είπε ο κ.Γεωργιάδης .

«Του απάντησα: "Κοιτάξτε, είναι υπέρ του ευρώ, αλλά χωρίς να τηρήσει το πρόγραμμα" και στον λόγο της τιμής μου, όπως έτρωγε, από τα γέλια κόντεψε να πνιγεί. Τον έπιασε νευρικό γέλιο!» είπε με νόημα ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στο νέο φόρο για τα ακίνητα, ο κ.Γεωργιάδης επικαλέστηκε τις ΗΠΑ, «τη Μέκκα του καπιταλισμού» όπως χαρακτηριστικά είπε, όπου «για να έχεις ακίνητο πληρώνεις τον χρόνο δύο φόρους, έναν στην πολιτεία και ένα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

«Η διαδικασία της ηλεκτρονικής διευθετήσεως όλων των φορολογικών μας στοιχείων θα οδηγήσει στο τέλος στο να είναι ο καθένας μας μια επιχείρηση. Και είναι και το πιο δίκαιο για να ξέρουμε ο καθένας τι έχει» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως μέσα ενάμιση χρόνο έχει αντιστραφεί το κλίμα στις Βρυξέλλες «και σίγουρα βοηθάει σε αυτό ο Στουρνάρας. Πας και σου λένε όλοι ‘μπράβο ρε παιδιά, έχετε κάνει πέντε σοβαρά πράγματα'».

Σε ό,τι αφορά την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση Σαμαρά από τους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «οι βουλευτές υπάρχουν για να λένε τη γνώμη τους και για να ασκούν κριτική στους υπουργούς». Ωστόσο, «δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ που να μη στηρίζει αναφανδόν την κυβέρνηση».

Άγρια κόντρα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Τα ��ίματα άναψαν στην πρωινή εκπομπή του Mega, όταν ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας για την μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας που προβλέπει την 24ωρη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους, την απορρόφηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από το ΕΣΥ με συνθήκες πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και την ίδρυση 5.500 θέσεων στα νοσοκομεία και τα πολυιατρεία ,παρενέβη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Αθ. Αποστολόπουλος, ο οποίος ζήτησε να μην υπάρξουν απολύσεις γιατρών υπογραμμίζοντας πως είναι λάθος να πραγματοποιούνται τόσο βίαιες αλλαγές στην υγεία.

Ο κ.Αποστολόπουλος ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό να παραιτηθεί, προκαλώντας την αντίδραση του κ.Γεωργιάδη

«Να παραιτηθείτε εσείς. Να παραιτηθείτε να προσλάβουμε άλλους. Εάν δεν αντέχετε άλλο την ώρα που έχουμε ενάμιση εκατομμύριο άνεργους, να παραιτηθείτε» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε «Είμαι ο προϊστάμενός σας. Λόγω πνεύματος των Χριστουγέννων δεν θα κάνω αυτό που έπρεπε».

Διαφωνία υπήρξε σχετικά και με το ύψος των αποδοχών των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς ο κ. Αποστολόπουλος σημείωσε πως ο μισθός τους σε σχέση με τις ώρες απασχόλησης κρίνεται χαμηλός.

«1.750 ευρώ για πεντέμισι ώρες είναι ο μισθός σας. Να τα ξέρει ο κόσμος», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.