​Φραστική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, εξαπέλυσε ένας Έλληνας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μάντσεστερ, όπου πήγε ο πρώην πρωθυπουργός για να δώσει ομιλία με θέμα "η κρίση στην Ευρωζώνη και ο ρόλος των προοδευτικών πολιτικών για την επίλυσή της".

Το βράδυ της Τετάρτης και ενώ όλα είχαν ξεκινήσει ομαλά με τον κ.Παπανδρέου να μιλά για την πορεία που έχει πάρει η Ευρωζώνη, αφήνοντας αιχμές κατά των Ευρωπαίων ηγετών, το κλίμα άλλαξε προς το τέλος της εκδήλωσης όταν ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα Cds .

Τότε ένας φοιτητής από το ακροατήριο έχασε την υπομονή του και άρχισε να φωνάζει αποκαλώντας τον "Ρε καραγκιόζη".

Ο πρώην πρωθυπουργός που όπως φαίνεται από το ΒΙΝΤΕΟ είχε μόλις τελειώσει την ομιλία του, απάντησε στον αγανακτισμένο φοιτητή με την ….σιωπή του.

Νωρίτερα, ο κ.Παπανδρέου υπεραμυνόταν της χώρας μας και της απόφασης του για δημοψήφισμα, τονίζοντας πως "η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα της Ευρωζώνης".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επιβαιώσε πως ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε εξοργιστεί τότε μαζί του, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Κύπρου, λέγοντας πως το κούρεμα στις καταθέσεις, υπονόμευσε ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το φόρουμ "Manchester Jean Monnet Centre of Excellence (JMCE)" του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και η είδηση της άφιξης του Γ. Παπανδρέου είχε ανακοινωθεί πριν μια εβδομάδα.

panepistimio.jpg