Μειώσεις τιμών και μάλιστα τις μεγαλύτερες βλέπει στην Ελλάδα ο Θανάσης Σκορδάς.

«Στη χώρα μας σημειώνονται οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών ακόμη και στα είδη διατροφής είμαστε η μονή χώρα που παρουσιάζει μείωση τιμών» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκορδάς σημείω��ε ότι και ο πιο δύσπιστος μπορεί να δει ότι για ένατο συνεχή μήνα ο γενικός δείκτης τιμών παρουσιάζει αρνητική μεταβολή και ισχυρίστηκε ότι οι 11 από τους 12 δείκτες παρουσιάζουν μείωση με εξαίρεση τα αλκοολούχα ποτά, στα οποία οι τιμές αυξάνουν λόγω φορολογίας.

Λαμβάνοντας το λόγο, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Ξυροτήρη απάντησε στον υφυπουργό ότι… δεν τα έχει μάθει καλά!

«Εγώ έχω άλλα στοιχεία. Η ΕΛΣΤΑΤ ισχυρίζεται ότι οι τιμές ή παραμένουν σταθερές ή αυξάνονται ενώ αντίθετα σε άλλες χώρες οι τιμές μειώνονται» απάντηση η κα Ξυροτήρη, καλώντας τον υφυπουργό Ανάπτυξης να μην μπερδεύει «τις τιμές με την ένδυση και την υπόδηση όπου εκεί πράγματι έχουμε μείωση. Στο καλάθι της νοικοκυράς όλα έχουν ακριβύνει».

Ο κ. Σκορδάς απάντησε πως «κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπάρχει πρόβλημα φτώχειας λόγω συρρίκνωσης εισοδημάτων αλλά είναι άλλο αυτό όμως και άλλο το τι κάνουν οι τιμές. Οφείλετε να το αναγνωρίσετε».

«Η κυβέρνηση ούτε πανηγυρίζει, ούτε εφησυχάζει, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αντιμετώπιση κάθε παθογένειας στην αγορά που οδηγεί σε ακρίβεια» κατέληξε ο κ. Σκορδάς.