​Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που αφορά την κινητικότητα στον τομέα της υγείας από το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδρίαζει από το πρωί της Πέμπτης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, διευκρίνισε ότι από τη μεταρρύθμιση στο ευρύτερο χώρο της Υγείας θα προκύψουν 8.500 άτομα από τον ΕΟΠΥΥ και ακόμα 1.200 από τα νοσοκομεία της επαρχίας που θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας.

Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε, πάντως, πως το σύνολο του προσωπικού που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον ΕΟΠΥΥ θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ, με εξαίρεση όσους βρεθούν με πλαστά πιστοποιητικά.

Την ίδια ώρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.Αυτό αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Γιατρών του οργανισμού, η οποία συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντός απηύθυνε έκκληση προς τους γιατρούς να στελεχώσουν, τουλάχιστον, όπως είπε, τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚεΠΑ).

ΒΙΝΤΕΟ STAR