Με ρυθμούς χελώνας και υπό καθεστώς σύγχυσης «προχωρά» η διαδικασία για την επανασύνδεση του ρεύματος στα νοικοκυριά που έχει κοπεί η παροχή.

Το υπουργείο πέταξε το μπαλάκι για τις λίστες με τους δικαιούχους καταναλωτές στους δήμους, οι οποίοι με τη σειρά τους το πέταξαν στη ΔΕΗ για να τους το… ξαναστείλει πίσω!

Η επιχείρηση ηλεκτρισμού αρνείται να στείλει στους Δήμους τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, επικαλούμενη τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, με αποτέλεσμα να δεχθεί σφοδρή επίθεση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας κ. Ασκούνη.

Η ΔΕΗ απάντησε με αιχμές πως είναι «απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε».

Κάπως έτσι, ο αριθμός των νοικοκυριών χωρίς ρεύμα υπολογίζεται κατά προσέγγιση καθώς ακριβή στοιχεία δεν υπάρχουν. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους υπολογισμούς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε περίπου 15.000 νοικοκυριά.

Η ΔΕΗ έχει διαμηνύσει ότι μπορεί να κάνει έως 1.000 επανασυνδέσεις την ημέρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, πάντως, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1» σήμερα κάλεσε όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ουσία του θέματος και πρόσθεσε: «Να δούμε πως θα γίνει να μπορέσουμε σήμερα να επανασυνδέσουμε το ρεύμα σε 2-3.000 οικογένειες και αύριο να είναι ακόμη μεγαλύτερος ο αριθμός».

Πάντως, αν και από εχθές βρισκόμαστε σε «περίοδο επανασύνδεσης» του ρεύματος, μόλις σε ένα σπίτι στη Λάρισα έχει επανασυνδεθεί το ρεύμα...