Θετικά σχόλια για τον υπουργό Υγείας έκανε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την επίσκεψη σήμερα του Άδωνη Γεωργιάδη στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όπου ενημερώθηκε για το έργο και τη λειτουργία των κοινωφελών εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων.

Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε μετά τη συνάντηση:

«Τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, μεταξύ των θεμάτων που την απασχόλησαν κατά τη διάρκειά της, ήταν και η πορεία των ελλειμμάτων των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων από πλευράς οικονομικής. Θέλαμε λοιπόν τον κύριο υπουργό να τον ενημερώσουμε για όλη την κατάσταση των θεμάτων, την πορεία τους, και πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να πάμε λίγο καλύτερα από εκεί που βρισκόμαστε.

Βρήκαμε ανταπόκριση, τον ευχαριστούμε, πιστεύω ότι θα αγωνισθεί, όπως ξέρει να αγωνίζεται και θα είμαστε σε μια συνεργασία. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εδώ παρουσία του».

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του ανέφερε :

«Συναντήθηκα, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριότατου, με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Θέλω να πω ότι ήταν μια μεγάλη τιμή για εμένα να βρεθώ σε αυτό το χώρο με τους Σεβασμιοτάτους. Θα ξεκινήσουμε μια διαρκή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να δούμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των ιδρυμάτων και του ΕΟΠYΥ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία τους, γιατί αναγνωρίζουμε ότι η λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων από την Εκκλησία μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, αποτελεί μια πολύ μεγάλη προσφορά για τον ελληνικό Λαό και ευχαριστούμε την Εκκλησία μας για αυτό».